Wagen van CV De Faant beloond met eerste prijs na eerbetoon in optocht aan overleden bouwer

4 maart 2019 om 22:55
Omroep Brabant
De grote wagen van carnavalsvereniging De Faant.
Omroep Brabant
Een grote groep lakeien.
Omroep Brabant
De enorme loopgroep met grote en kleine lakeien
1/3 De grote wagen van carnavalsvereniging De Faant.
De praalwagen van carnavalsvereniging De Faant is na de optocht in Faantelaand (Raamsdonksveer) beloond met de eerste prijs. Aan de wagen was nog meegebouwd door Pieter van Leeuwen, een van de oprichters van de vereniging die onlangs overleed. “We hebben 44 seconden stilgestaan tijdens de optocht en geapplaudisseerd voor Pieter.”
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

De vereniging bestaat dit jaar 4x11 jaar. “Pieter is er al die 44 jaar bij betrokken geweest”, vertelt Sebastiaan Marcelissen, ook lid van De Faant. Vandaar ook het eerbetoon van 44 seconden aan het erelid. “We stonden bij het huis van zijn vrouw, de plek waar hij op het balkon altijd naar de optocht keek.” 

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

De ruim 130 leden van de vereniging bouwden in 22 weken een enorme wagen met het koningshuis in de hoofdrol. Een grote loopgroep, verkleed als lakeien, liep vooruit. De vernislaag op de wagen heeft het tot grote opluchting van de spuiter goed gehouden ondanks de regen. “Pieter was nog betrokken bij de bouw van deze wagen”, zegt Marcelissen.

Opa
Pieter was volgens Marcelissen heel belangrijk voor de vereniging. “Als mens en als bouwer. Deze wagen is een eerbetoon aan hem.” Voor de vereniging is het extra bijzonder dat zij juist met deze wagen de eerste prijs in de optocht hebben gewonnen. Het eerbetoon voor de bijzondere bouwer was erg emotioneel. 

“Pieter was niet alleen een wagenbouwer, maar voor sommige jonge leden ook een opa.” Dat was hij ook voor Marcelissen. Hij ging iedere avond na de bouw nog even langs bij Pieter om het over de voortgang van de bouw te hebben. “Ook vertelde Pieter heel veel over mijn eigen opa, die ook een fanatieke bouwer was.”

Lees verder onder de tweet

Wachten op privacy instellingen...

 

Volgens Marcelissen heeft Pieter echt geholpen met de bouw van deze wagen. “Toen ik aan het bouwen was, ging het bij mij even wat lastiger bij het maken van Maxima op de wagen. Toen heb ik een foto van hem in mijn broekzak gedaan. Daarmee is het uiteindelijk allemaal gelukt”, legt Marcelissen uit. “Hij hoort er nog steeds bij.” 

Wachten op privacy instellingen...