Luyksgestel maakt zich klaar voor huldiging wereldkampioen Harrie Lavreysen: 'Kom morgen allemaal'

6 maart 2019 om 12:52
Harrie Lavreysen in actie op het WK. (Foto: VI Images)
Harrie Lavreysen in actie op het WK. (Foto: VI Images)
Baanwielrenner Harrie Lavreysen wordt na zijn successen op het wereldkampioenschap donderdagavond gehuldigd in zijn woonplaats Luyksgestel. Zondag werd de 21-jarige Lavreysen wereldkampioen op de sprint en eerder veroverde hij al het goud met het Nederlands team op de teamsprint.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Meer dan genoeg reden voor de gemeente Bergeijk, waar Luyksgestel onder valt, om iedereen uit te nodigen om donderdag naar Luyksgestel te komen voor de huldiging. 

Wachten op privacy instellingen...


De gemeente is trots dat Lavreysen zoveel medailles op het WK baanwielrennen won en wil hem daarom graag huldigen. Op de Gestelplaetse, bij de kerk in Luyksgestel, zal burgemeester Arinda Callewaert de baanwielrenner feliciteren, toespreken en huldigen. De huldiging begint donderdagavond om zeven uur. 

Gouden plakken

De baanwielrenner won vorig jaar zijn eerste gouden medaille. Met de teamsprint op het WK pakte hij zijn eerste plak. Dit jaar was hij individueel ook succesvol. 

Lavreysen begon ooit op een BMX-fiets en was tot 2016 een zeer getalenteerde BMX’er. Hij werd drie keer Europees- en Nederlands kampioen, maar door veel blessures aan zijn schouders door valpartijen kon hij hier niet mee doorgaan. De bondscoach van het baanwielrennen zag potentie in Lavreysen en gaf hem een nieuwe kans op de baan. Dat pakte succesvol uit.  

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...