En zo kwam carnaval in Brabant aan zijn eind... (LIVEBLOG)

EINDHOVEN - Na dagen van polonaise lopen, confetti gooien en panty's ophijsen was dinsdag dan toch echt de laatste dag van carnaval. De laatste dag genoot Brabant met volle teugen en regende het meters bier. In deze liveblog zie je wat er gebeurde rondom carnaval in de hele provincie.

Om de pijn van het einde van carnaval te verzachten, brengt Rowwen Hèze om klokslag 00:00 uur vannacht een nieuwe single uit. Omroep Brabant schrapt het nieuwsblok om de single te draaien!

19.28 Het was even spannend, maar Geisepiet heeft in Empel windkracht 6 overleefd. Geisepieter Quinten van Hezik stak hem aan het eind van de middag in de fik en daarmee kwam er een einde aan carnaval in 't Slotgat. 

18.30 Vandaag was ook de laatste dag van het Fijnfisjenie Café, hét feestcafé van Omroep Brabant dat op tv wordt uitgezonden en ook online te zien is. Om half zeven kwam er een einde aan dagen van live-optredens, reportages, en natuurlijk vooral een hele boel gezelligheid:

17.42 De optocht in het Krabbegat (Bergen op Zoom) zit erop. Alle wagens hebben zich verzameld op de Markt. 

16.37 Kijk eens wat een mooi zonnetje in Oeteldonk (Den Bosch)! 16.33 Mooie beelden uit het Krabbegat (Bergen op Zoom). 16.25 De grootste, mooiste of langste optocht. In Krikkeldurp (Mariaheid) hebben ze de kortste optocht. Zelfs zó kort dat onze verslaggever Collin Beijk hem miste. Dat de optocht in Krikkeldurp zo kort is, heeft een bijzondere reden. 


16.23 In Peeënrijk (Dongen) verheugt men zich op de Lamkesoptocht die vanavond zal plaatsvinden. 

verrassend_dongen

Wat een lol deze dagen in Peeënrijk! Vanavond nog de Lampkesoptocht door de straten van Dongen en dan kunnen we weer uitkijken naar Carnaval 2020. 📸: @janstadspix4profs
#verrassenddongen #dongen #peeënrijk #peejenenpeejerinnen #carnaval2019 #fijnfisjenie #omroepbrabant #onsbrabant #visitbrabant


16.20 De laatste uurtjes van het Fijnfisjenie Café zijn aangebroken. 

jordygraat

Laatste momentjes van carnaval! Wat hebben we het leuk 😉#fijnfisjenie

Foto: @levindenboer


15.48 Onze verslaggever Florian van Velthoven is aanwezig in Kelerijk (Reek). Hier vindt vanmiddag een spelletjesmiddag en boerenbruiloft plaats. 


15.22 De originele outfits blijven bij ons binnenstromen. Een schot in de roos. 


15.14 Bierkratjes drukken bij C.V. De Dwaze Dweilers uit Haaren.


 15.01 ''De beste val is carnaval'', aldus Elmay.

14.48 De optocht in het Krabbegat (Bergen op Zoom) is in volle gang. 
14.16 Een wedstrijd op rolschaatsen door een schuimbak. In Cuijk doen ze het tijdens de Kuukse kroegentocht. Als dat maar goed gaat...

14.07 Ons Brabants Buske gaat ook vandaag de nodige carnavalsfeestjes weer af. ''Waor motten we wezennn?''

brabantsbuske

“De dag die je wist dat zou komen, is eindelijk hier..” De aller-, aller-, allerlaatste carnavalsdag is aangebroken. 😭 .
Maarrrr niet getreurd: wij gaan vandaag gewoon weer op pad. Op zoek naar feest, confetti en gezelligheid! 🥳 Waor motten we wezennn?


13.47 In Terheijden vieren ze carnaval op een bijzondere plek. Polonaise in de supermarkt? Het kan! Ook mocht een winnaar van de optocht en een afgevaardigde van de winnaar van de kinderoptocht een minuut gratis winkelen. In totaal winkelden ze voor 430 euro aan gratis boodschappen.

13.46 Vandaag is het de beurt aan d'n Optocht van het Krabbegat. 


12.45 Carnavallen met een drieling. Zo doe je dat! 
''Helaas hebben wij geen startnummer voor de optocht aangevraagd. We hadden zomaar eens kans kunnen maken op de eerste prijs in de kleine groepen.''

drielingmoeder_sientje

De optocht is nog niet begonnen, dus lopen we met onze kinderwagen/bakbeest over de weg die al is leeggemaakt voor alle praalwagens die komen gaan.
Alle mensen staan al enthousiast langs de kant. Overal ligt confetti en serpetines en kinderen blokkeren de straat met slingers.
Waar de optocht nog niet officieel begonnen is, openen wij deze met ons bakbeest. Helaas hebben we geen startnummer aangevraagd want we hadden zomaar eens kans kunnen maken op de eerste prijs vallend onder "de kleine groepen". Mensen die mij kennen weten dat ik al jaren carnaval vier met een handdoek om mijn middel en een gedraaide handdoek in mijn haar. En niet te vergeten uitgelopen mascara. Altijd loog ik dan dat ik niet op tijd klaar was om op tijd mee te gaan stappen, en ik daardoor in mijn handdoek was gekomen. "Net uit de douche", zo noemde ik het.

Dit jaar is het anders, hoe mooi het ook verzonnen was, is het nu gewoon de werkelijkheid. Opstarten met drie kids onder begeleiding van een kater is niet aan te raden. Om die reden doen ook onze meiden dit jaar met mama mee. Een handdoek om hun hoofd, want haar hebben ze niet (help, als dat maar goed komt)
En uitgelopen mascara uiteraard!
Wie weet, als we volgend jaar tijd over hebben, lopen we als nummer drie mee in de optocht, de eerste prijs binnen te slepen! Alaaf.

#carnaval #optocht #fijnfisjenie #eindhovensdagblad #eindhoven #handel #verkleed #drieling #instagrambaby #lifestyle #bloggen #momlifebelike #momblog #outfit #outfitinspiration #newstory #sameclothes #schmink @eindhovensdagblad


12.41 Pauze met een echte Kruikenbal.


12.09 Zij zijn klaar voor de laatste dag van carnaval. 12.01 De hele Markt van 't Kielegat sprong zondagavond tijdens Hossen op de Markt van links naar rechts. De hype is nu overgeslagen naar de schaapskudde van de Loonse en Drunense Duinen. Van LINKS...naar...RECHTS!


11.41 Eerder lieten we weten dat Luuk uit Kuussegat (Veghel) z'n twijfels had over de kinderboerenbruiloft. Inmiddels is hij toch overstag. Er kan twee keer getrouwd worden in het Kuussegat.


11.39 Nog anderhalf uur tot de grote optocht in het Krabbegat (Bergen op Zoom). ''Aan leuke krabben geen gebrek'', aldus onze verslaggeefster Alice van der Plas. 


11.36 In Kuussegat (Veghel) vindt de boerenbruiloft plaats. Jan en Margriet worden daar in het onecht met elkaar verbonden. Een borreltje zorgt ervoor dat er van zenuwen geen sprake is. Bij het kinderbruidspaar Luuk en Lot ligt dat anders. Luuk lijkt zo zijn twijfels te hebben.

11.28 In Nolersriek (Cuijk) is om 11.11 de kroegentocht van start gegaan. De brandweer van Nolersriek heeft de schuimbak gevuld. 

Cuijk is klaar voor de kroegentocht (FOTO: SK-Media).


11.15 Onze verslaggever Raymond Merkx was vanochtend al vroeg in Puitenol (Oudenbosch). Daar vond het Misselijk Mannenbuffet plaats. Ontbijt met Friet, Spareribs, Biefstuk, Ei met Spek, frikandellen en mayonaise om 8.30 uur. Waarom zou je eraan beginnen?


Meer over dit onderwerp:
CARNAVAL OPTOCHTEN FIJNFISJENIE FIJFISJENIE CAFE