Johan Derksen scoort in carnavalsoptochten in Esbeek en Hilvarenbeek

5 maart 2019 om 13:24
nl
Op tv is het geen kijkcijferkanon meer, maar in de carnavalsoptochten in Esbeek en Hilvarenbeek heeft het presentatietrio van Veroncia Inside de afgelopen dagen wel gescoord. Met dank aan de carnavalswagen van de Esbeekse vriendengroep De Lampeléérs. Die beeldde het drietal zodanig uit dat ze in beide plaatsen de eerste prijs won.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De creatie mag er dan ook zijn. Voor op de wagen staat een tafel met daarachter levende lookalikes van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Hoog boven hen uit torenen twee immense koppen van ‘Gijp’ en Derksen. Vier speelsters van Tuldania, de voetbalclub in Esbeek, en hun trainer zorgen er voor dat niet alle aandacht naar de betweters uit gaat.

Wachten op privacy instellingen...


Vrouwenvoetbal op de hak
‘Tuldania op de hak’, waarmee de wagen door Esbeek en Hilvarenbeek trok, verwijst naar een eerdere uitzending van Veronica Inside, zou je denken. Maar in werkelijkheid hebben de wagenbouwers allerlei fragmenten aan elkaar geplakt waardoor het lijkt alsof in het programma het vrouwenteam van Tuldania op de korrel wordt genomen.

Ze laten Derksen zeggen dat het vrouwenvoetbal in ons land over het algemeen geen reet voorstelt en dat de inbreng van de Esbeekse speelsters evenmin naam mag hebben. Zijn (verknipte) mening en die van Van der Gijp waren ook tijdens de optocht te horen, schalmend uit de boxen van de carnavalswagen.

Genee werkte zelf mee
Rein van de Wouw is één van de leden van de De Lampeléérs. Hij vertelt dat het zijn vriendengroep wel leuk leek om de mannen van Veronica Inside eens op de hak te nemen. Dat ze hierbij zelf het vrouwenvoetbal ook belachelijk maakten, dat werd door iedereen in het dorp geaccepteerd.

"De vrouwen die meeliepen, maken allemaal deel uit van onze vriendengroep en twee van hen zijn zelfs lid van Tuldania. Bovendien denk ik dat niemand aanstoot heeft genomen aan het toneelstukje dat ze opvoerden. Het is allemaal met een knipoog bedacht."

Wilfred Genee, de presentator van de voetbalpraatshow, zat overigens enigszins in het complot. Hij sprak speciaal voor de optocht wat teksten in, al kostte dat volgens Van de Wouw wel erg veel kruim. "Pas via een medewerker van het tv-programma, die ook uit Brabant komt, konden we met hem in contact komen. Vervolgens zijn we vorige week in de uitzending geweest, dus toen wisten de anderen er ook van."

'We wilden winnen'
Al die aandacht kon Van de Wouw en de vrienden gestolen worden. Als echte sporters wilden ze maar één ding en dat was winnen. Dat deden ze dus én in Esbeek én in Hilvarenbeek. Wat die winst inhoudt? "Twee consumptiebonnen per persoon en eeuwige roem."

Ook de analyse van Genee, Derksen en Van der Gijp was, voor de verandering, positief. De Lampeléérs verdienden de eerste prijs als geen ander. 'Gijp', maandagavond tijdens de uitzending: "Ik zie er niet zo slecht uit."

Genee was nog complimenteuzer. Als het aan hem had gelegen, was de wagen vrijdag naar Hilversum gekomen om voor acties in te zetten. Van de Wouw: "Dat kan echt niet. Het is traditie bij ons dat de wagen alleen voor de optochten in Esbeek en Hilvarenbeek worden gebruikt. Bovendien is hij wat gehavend door de wind en regen van de afgelopen dagen."

Voor de liefhebbers: de parodie van papier-maché van het Veronica Inside kan deze dinsdagmiddag op parkeerterrein Schuttershof in Esbeek nog worden bewonderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.