Mensensmokkel en poging om marechaussee van de A67 te rijden: eis vijf jaar

5 maart 2019 om 16:25
nl
Een 24-jarige man uit Irak moet misschien vijf jaar de cel in. Dat was de eis van de officier van justitie tijdens de rechtszaak tegen de man in de rechtbank in Den Bosch. Hij wordt verdacht van mensensmokkel. Ook zou hij geprobeerd hebben tijdens een achtervolging op de snelweg A67 bij Eindhoven de militaire politie van de weg te rijden.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

In september vorig jaar reed de man met zes landgenoten in zijn auto op de A67 toen hij gecontroleerd werd. Hij reed hard weg en tijdens zijn vlucht probeerde hij de achtervolgende marechaussee van de weg te rijden. 

Verblijfsvergunning
In de wagen zaten twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen met de Irakese nationaliteit. Geen van de inzittenden hadden een verblijfsvergunning. De aangehouden chauffeur wordt daarom ook verdacht van mensensmokkel.

In Eindhoven lukte het de marechaussee en politie om de wagen van de Irakees klem te rijden. De man sprong uit de auto en rende hard weg. De chauffeur werd opgespoord met een politiehelikopter. Agenten op de grond wisten de man aan te houden in de tuin van een woning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.