Reeks autobranden in Oss, maar de politie kan nog niets zeggen over verband tussen de zaken

6 maart 2019 om 12:23
nl
Het is volgens de politie nog te vroeg om conclusies te trekken over een verband tussen de verschillende autobranden de afgelopen tijd in Oss. Er is sprake van meerdere gevallen van brandstichting waarbij het onduidelijk is wie de dader is. Maar er zijn volgens een woordvoerder van de politie ook gevallen van autobranden waarbij er vermoedelijk sprake is van een gerichte actie tegen een bepaalde persoon.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In het geval van de meest recente autobrand in Oss, die van dinsdagnacht aan de Schapedreef, houdt de politie ‘sterk rekening’ met brandstichting. Meer specifiek gaat de politie niet in op de verschillende branden. 

Volgens een woordvoerder kan niet in alle gevallen worden vastgesteld waardoor de brand is ontstaan. “Bij een brand gaan namelijk veel sporen verloren”, legt hij uit.

Oplichten van verzekering
Wanneer het aantal branden toeneemt, brengt dat volgens de politiewoordvoerder ook mensen op ideeën. Hij sluit dan ook niet uit dat sommige branden zijn aangestoken om de verzekering op te lichten. Daarbij zijn er volgens hem ook voorbeelden van branden waarbij sprake was van een technisch mankement.

Dit laatste was bijvoorbeeld het geval bij de brand onlangs aan de Teugenaarsstraat.

Vorig jaar ook reeks (auto)branden
Ook vorig jaar werd Oss geteisterd door een reeks (auto)branden. Ook toen ging het in sommige gevallen om een gerichte actie.  

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.