Afellay terug bij PSV, om te werken aan herstel na blessures

7 maart 2019 om 09:31
nl
Ibrahim Afellay keert terug bij PSV. De 53-voudig international krijgt in de stad waar hij doorbrak de kans om te revalideren. Afellay zit zonder club, sinds hij begin dit jaar zijn contract bij het Engelse Stoke City liet ontbinden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 32-jarige Afellay kwam de afgelopen jaren amper aan voetballen toe vanwege meerdere zware knieblessures. Hij gaat nu onder begeleiding van een fysiotherapeut van PSV op De Herdgang verder werken aan zijn herstel.

'Meer dan logisch'
“Ibrahim is hier opgegroeid en doorgebroken. Daarna werd hij een bepalende speler in diverse kampioensploegen”, zegt technisch manager John de Jong. “Het is voor ons niet meer dan logisch dat we hem waar mogelijk helpen. Het belang van Afellay staat vooralsnog bovenaan.”

“We hebben nu afspraken gemaakt over individuele begeleiding door de fysieke staf van de jeugdafdeling van PSV. Als de volgende fase aanbreekt, gaan we kijken hoe we dat invullen." Afellay werd in 2005, 2006, 2007 en 2008 kampioen met PSV. In 2011 won hij met Barcelona de Champions League. Vier jaar geleden wilde PSV's toenmalige trainer Phillip Cocu hem graag weer in de armen sluiten; Afellay koos toen voor Stoke.

LEES OOK: Ibrahim Afellay niet naar PSV maar naar Stoke City

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.