Vijf granaten gevonden bij werkzaamheden in woonwijk Rosmalen

ROSMALEN - Bij wegwerkzaamheden aan de Bremhoeven in Rosmalen zijn donderdag aan het einde van de middag vijf granaten gevonden. Tijdens het verwijderen van een boomstronk werden de granaten aangetroffen. Het gaat om Britse brisantgranaten.

De nabije omgeving werd door de politie tijdelijk afgezet. Er hoefden geen huizen te worden ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaten meegenomen. De granaten zijn vrijdagmorgen in een zandopslag gegraven en met speciale springstof tot ontploffing gebracht. 

"De vinders zijn er erg van geschrokken", vertelt een sergeant-majoor van de EOD. "Ze zijn direct gestopt toen ze drie granaten onder een boomstronk vonden. Wij hebben er daarna nog twee gevonden in de grond."

"Ik zat gewoon rustig met mijn dochter op de bank. En toen kwam mijn man geschrokken binnen om te vertellen wat er aan de hand was", vertelt een bewoonster van een huis ernaast. "Toen zag ik die vijf joekels liggen." Haar man was vooral geschrokken van de vele politie die hij pal voor zijn huis aantrof.

De granaten zijn dus gevonden door stratenmakers die aan het graven waren. "Ze waren met de laatste boom bezig", zegt de bewoonster. "Gelukkig zijn ze niet gaan frezen, dat was aanvankelijk namelijk het plan."

 

 

De granaat werd gevonden in een boomstronk. (foto: Bart Meesters / Meesters Multi Media)

 

Meer over dit onderwerp:
GRANATEN ROSMALEN MUNITIEVONDSTEN