Vijf granaten gevonden bij werkzaamheden in woonwijk Rosmalen - Omroep Brabant
Video

Vijf granaten gevonden bij werkzaamheden in woonwijk Rosmalen

7 maart 2019 om 18:14
nl
Bij wegwerkzaamheden aan de Bremhoeven in Rosmalen zijn donderdag aan het einde van de middag vijf granaten gevonden. Tijdens het verwijderen van een boomstronk werden de granaten aangetroffen. Het gaat om Britse brisantgranaten.
Geschreven door

De nabije omgeving werd door de politie tijdelijk afgezet. Er hoefden geen huizen te worden ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaten meegenomen. De granaten zijn vrijdagmorgen in een zandopslag gegraven en met speciale springstof tot ontploffing gebracht. 

"De vinders zijn er erg van geschrokken", vertelt een sergeant-majoor van de EOD. "Ze zijn direct gestopt toen ze drie granaten onder een boomstronk vonden. Wij hebben er daarna nog twee gevonden in de grond."

Wachten op privacy instellingen...

"Ik zat gewoon rustig met mijn dochter op de bank. En toen kwam mijn man geschrokken binnen om te vertellen wat er aan de hand was", vertelt een bewoonster van een huis ernaast. "Toen zag ik die vijf joekels liggen." Haar man was vooral geschrokken van de vele politie die hij pal voor zijn huis aantrof.

De granaten zijn dus gevonden door stratenmakers die aan het graven waren. "Ze waren met de laatste boom bezig", zegt de bewoonster. "Gelukkig zijn ze niet gaan frezen, dat was aanvankelijk namelijk het plan."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.