Video

Wedstrijd TOP Oss-FC Twente tijdelijk gestaakt nadat Osse fans zich laten gaan

8 maart 2019 om 22:22
nl
Fans van TOP Oss hebben zich van hun slechte kant laten zien tijdens de wedstrijd van hun club tegen FC Twente. Na de 0-2 van de bezoekers zorgden de supporters voor grote onrust achter het doel van de Tukkers. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt door arbiter Allard Lindhout.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Eerst probeerde een groep de boarding achter het doel van FC Twente-goalie Joël Drommel om te trekken. Nadat de groep daar weg ging, rende ze richting de fans van FC Twente. Maar tot een echte confrontatie kwam het niet.

Wachten op privacy instellingen...

 

Trainer Klaas Wels ging samen met TOP Oss-aanvoerder Bryan Smeets richting de fans die zich lieten gaan om ze rustig te krijgen. Voor de camera van FOX Sports gaf Wels uitleg over wat er gebeurde op het veld en de tribunes: "FC Twente maakt de 2-0, daar juichen ze om. Terecht, dat zou ik ook doen als wij een doelpunt zouden maken. Maar daarna wordt het publiek uitgedaagd. Dat is niet het slimste om te doen."

"Ze moeten niet uitdagen om het uitdagen, ze moeten niet provoceren", aldus Wels, die de schuld zeker niet alleen bij de spelers van FC Twente wil leggen. "De keeper gooit een handdoek naar de fans, dat is niet het meest verstandige. Maar ik zeg meteen: de supporters moeten op de tribune blijven zitten. Wij proberen het nu te sussen en kalmeren."

Wachten op privacy instellingen...

Beelden: 112nieuws Oss:

Wachten op privacy instellingen...

 

Rust terug in Oss
Nadat beide ploegen naar de kleedkamer waren geweest en de rust weer was teruggekeerd in het stadion, na twintig minuten oponthoud, ging de wedstrijd verder. In het restant werd er niet meer gescoord. FC Twente won met 2-0 en pakte zo ook de periodetitel.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.