'De Bossche Jack van Gelder' kan radiopassie combineren met FC Den Bosch - Omroep Brabant

'De Bossche Jack van Gelder' kan radiopassie combineren met FC Den Bosch

9 maart 2019 om 10:53
Week in week uit reist het team van FC Den Bosch Media de club achterna. In Den Bosch of in Leeuwarden, het maakt niet uit. Ze hebben alles over voor hun club. “Ik kan me identificeren met FC Den Bosch, de supporters en alles eromheen.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Ger Posthuma zit al jaren bij de club en is tijdens wedstrijden live te horen op de lokale radio. “Het verslag is misschien wat overdreven, maar ze noemen me ook wel de Bossche Jack van Gelder”, zegt Posthuma, die vol passie de wedstrijd van commentaar voorziet. 

“Radio is geweldig om te doen. De senioren vinden het prachtig. Ik krijg wel eens reacties dat mensen het door de spanning niet meer kunnen houden en de radio uitzetten, vervolgens kijken ze op teletekst en zien ze dat Den Bosch voorstaat, dan slingeren ze de radio weer aan. Dat is leuk om te horen.” 

Bekijk de video hieronder en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Edwin Smolders is bij thuiswedstrijden de man die de pers ontvangt, de spelers naar het geschikte medium brengt en hij verzorgt de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Voor Smolders is het een hobby, maar het is wel een jongensdroom voor hem om zo dicht bij de spelers en trainers te staan. 

“Als klein jochie wil je toch profvoetballer worden, maar ik wist al snel dat dat niet ging lukken”, zegt Smolders. “Vervolgens heb ik hier de kans gekregen om jeugdtrainer te worden en nu ben ik de perschef van de club. Alles bij elkaar ben ik al bijna 25 jaar vrijwilliger bij FC Den Bosch.” 

Promotie
FC Den Bosch doet nog steeds mee om promotie naar de eredivisie. Het gat met koploper FC Twente is naar alle waarschijnlijkheid te groot om nog kampioen te worden (elf punten), maar de Bossche ploeg pakte wel de tweede periodetitel, waardoor er na het seizoen de play-offs om promotie naar de eredivisie gespeeld gaan worden. 

Mocht FC Den Bosch promoveren, dan zijn zowel Posthuma als Smolders door het dolle heen. "Ik ben een vrij rustig persoon", zegt Smolders. "Natuurlijk ben ik dan blij, maar ik uit het om mijn manier. Maar natuurlijk zal ik uitbundig zijn."  Posthuma is wel wat uitbundiger dan zijn collega. "Als Den Bosch promoveert, worden we allemaal gek. Je weet dan gewoon niet wat er gebeurt. Iedereen gaat uit zijn plaat." 

FC Den Bosch won vrijdagavond overigens met 3-0 van provinciegenoot Helmond Sport.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...