Storm trekt over Brabant: fietser komt onder boom terecht en dakplaten waaien weg

9 maart 2019 om 17:06
nl
De storm heeft zaterdagmiddag even flink huisgehouden in Brabant. Een fietser raakte tijdens de storm zwaargewond op de Pepijnstraat in Eindhoven toen een boom bovenop hem viel. De fietser is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Geschreven door

De man zou er niet goed aan toe zijn en was slecht aanspreekbaar. Aan de fiets was te zien dat het om een flinke klap ging. 

 

De omgevallen boom in Eindhoven was niet het enige geval van stormschade. Uit alle hoeken van de provincie kwamen meldingen over omgevallen bomen binnen. Het KNMI had vanwege de buien met onweer en zware windstoten code geel afgegeven. Aan het begin van de avond ging de storm weer liggen. 

Dakplaten weggewaaid
Bij een filiaal van Albert Heijn aan Jan Heijnsstraat in Tilburg waaiden platen van het dak. Hier raakte niemand gewond. Vanwege de weggewaaide platen werd een deel van de winkel afgesloten voor het publiek. 

Omgevallen bomen
Een boom in de Jeroen Boschlaan in Eindhoven waaide om en belandde tegen een gebouw.   

In de Dorpsstraat in Riethoven ging ook een boom om. Deze versperde de weg voor het verkeer. 

Aan de Esdonk in Gemert bleek een flinke boom ook niet bestand tegen de harde wind. Ook die viel om en blokkeerde de weg. Brandweerlieden moesten deze in stukken zagen.

Ook deze boom aan de Gemondseweg in Schijndel kon de storm niet aan en viel om.

In Goirle was de wind ook deze boom de baas. 

Omvallende pakken isolatiemateriaal
Op een bouwplaats aan de Kloosterstraat in Loon op Zand dreigde een aantal pakken met isolatiemateriaal weg te waaien. Brandweermannen konden de pakken tegenhouden en terug achter de hekken plaatsen. 

Er waren windstoten tot wel 95 kilometer per uur in onze provincie. Dat merkten ze ook in Kruisland waar een partytent graag van de grond los wilde komen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Problemen met treinen
Bij Vught waaide een boom tegen een trein aan. Daarom reden er langere tijd tussen Den Bosch en Tilburg en tussen Den Bosch en Boxtel geen Sprinters. Rond acht uur reden die weer.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.