Kozakken Boys slacht koploper IJsselmeervogels in Tweede Divisie: 5-0

9 maart 2019 om 17:42
Kozakken Boys heeft thuis in Werkendam koploper VV IJsselmeervogels met 5-0 opgerold. En dat terwijl de thuisploeg slechts negende stond aan het begin van de wedstrijd. Een knappe overwinning dus.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Stijn van Mierlo

Het is een volkomen terechte uitslag. Kozakken Boys domineerde de volledige wedstrijd. Het was horten en stoten met de harde windvlagen, maar daar ging de ploeg uit Werkendam het beste mee om. De wedstrijd is zelfs in de eerste helft ongeveer tien minuten stilgelegd.

Ahmed El Azzouti is de gevierde man met twee doelpunten. Volgend jaar stapt hij over naar IJsselmeervogels, maar vandaag deed hij de ploeg uit Spakenburg veel pijn. De uitploeg laat namelijk dure punten liggen in de titelstrijd en geeft koppositie aan AFC. Kozakken Boys speelt in de middenmoot en is een plekje omhoog geklommen in de Tweede Divisie.

Hele wedstrijd overheersend
Diezelfde El Azzouti opende in de 25ste minuut de score. Vier minuten later volgde de 2-0 van Charlton Vicento. In de tweede helft schoot Kozakken Boys direct weer uit de startblokken, met de 3-0 van Sanny Monteiro in de 49ste en de vierde goal in de 51ste minuut van Gwaeron Stout. Het slotakkoord was voor El Azzouti en bracht de eindstand op 5-0.

De grote overwinning zorgde voor grote vreugde bij zowel de supporters als de spelers van de club uit Werkendam.