Video

Tientallen verkiezingsborden verdwenen, CDA'ers doen aangifte

10 maart 2019 om 12:29
nl
CDA’ers Marcel Deryckere, Maarten van den Tillaart en Rein Valk uit Tilburg doen aangifte wegens het verdwijnen van tientallen van hun verkiezingsborden. Zij vermoeden opzet, want de borden zijn ‘deskundig’ losgeknipt en weggehaald zonder sporen achter te laten.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Deryckere is kandidaat voor Provinciale Staten, het Brabantse provinciebestuur. Van den Tillaart en Valk zijn verkiesbaar voor de waterschappen, respectievelijk De Dommel en Brabantse Delta.

Dit kan gewoon niet
“Je wil herkenbaarheid, dat is wel lastig als de borden verdwijnen”, Marcel Deryckere baalt van de diefstal. “Dit zijn dingen die kosten best wel wat geld, die gebruiken we iedere verkiezingen weer en je blijft met je poten gewoon van iemand anders z’n spullen af, dit kan gewoon niet. Punt.”

In Tilburg is het neerzetten van verkiezingsborden op daarvoor bestemde plaatsen, zoals om lantaarnpalen, in verkiezingstijd toegestaan. Deze reclame helpt kandidaat-politici om zich aan de kiezers voor te stellen en hun standpunten bekend te maken. Zijn de verkiezingen geweest, dan worden de borden weer weggehaald. Dikwijls door vrijwilligers.

'Triest'
Deryckere: “Het is triest dat vandalen andermans eigendommen weghalen. Door aangifte te doen willen wij een signaal afgeven: pik het niet als je spullen worden weggehaald of vernield en meld het bij de politie. Dan is het bekend, kan er een dossier worden opgebouwd en indien mogelijk opgetreden. De openbare ruimte is er voor iedereen en de regels ook. Daar oog voor hebben is een kwestie van respect en fatsoen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.