Video

Stint had volgens minister nooit de weg op gemogen: 'We dachten meer aan innovatie dan veiligheid'

10 maart 2019 om 15:04
nl
Achteraf gezien hadden we de Stint nooit toe moeten laten op de weg. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zei zondagmiddag in het praatprogramma KRAAK bij Omroep Brabant dat ze het eens is met deze stelling.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

Het ongeluk met de Stint op het spoor in Oss houdt de landelijke politiek nog altijd bezig. Cora van Nieuwenhuizen gaat als minister ook over de verkeersveiligheid. “Dit ongeluk was echt verschrikkelijk”, zegt ze. In het TNO-rapport scoort de Stint niet goed op zes cruciale punten. Toch werd de Stint ooit goedgekeurd om de weg op te gaan.

Op de vraag hoe dat kon gebeuren, antwoordt Van Nieuwenhuizen: “Het is eigenlijk begonnen met de Segway”, legt de minister uit. “In de Tweede Kamer waren we gericht op innovatie. Daardoor is minder aan verkeersveiligheid gedacht.” Ze geeft toe dat die insteek, met de kennis van nu, niet slim was. “We hebben nu nieuwe  eisen opgesteld waar de Stint aan moet voldoen om het alsnog een veilig voertuig te maken. Tot die tijd mag het niet de weg op.”

Bekijk hieronder het hele interview met Cora van Nieuwenhuizen in KRAAK!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.