Ireen Wüst rijdt sneller dan oude wereldrecord, maar het is niet genoeg voor podiumplek

10 maart 2019 om 20:55
nl
Het is Ireen Wüst niet gelukt om een podiumplaats te veroveren op de 1500 meter in Salt Lake City. De Goirlese reed bij de wereldbekerwedstrijden een uitstekende race en zette een tijd van 1 minuut 50,71 seconden neer. Wüst, die in de laatste race moest rijden, was daarmee sneller dan het oude wereldrecord (1.50,85) op naam van de Amerikaanse Heather Richardson-Bergsma.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het was slechts genoeg voor een vierde plaats, omdat ook drie andere vrouwen op het supersnelle ijs onder het oude wereldrecord uit 2015 doken.

Primeur voor Wüst
Wüst (32) reed in haar carrière nog nooit een wereldrecord. Toch ging alle aandacht na de race uit naar haar directe tegenstander, de Japanse Miho Takagi. Zij schreef geschiedenis. Ze sloeg meteen een gat met Wüst en noteerde een tijd van 1.49,84. Het was de eerste keer dat bij de vrouwen een tijd onder de 1.50 werd neergezet.

Wüst, tegen de NOS: "Ik vind het jammer dat ik niet de rit kan rijden, die ik graag zou willen rijden. Ik heb er alles uitgeperst wat erin zat. Maar je ziet aan alles dat het net niet is, dat ik de frisheid en de vorm niet heb. Met hangen en wurgen rij ik dan deze tijd", zei ze tegen de NOS.

'Volgend jaar op jacht'
"Ik wou goed openen maar ook de rust bewaren en niet te gehaast gaan. Ik leg iets te vroeg mijn hand op mijn rug, het wordt net allemaal te wild. Maar er zit ook gewoon echt niet meer in. Volgend jaar ga ik op jacht naar de 1 minuut 48."

Kort voordat Takagi haar wereldrecord liet noteren, reed de Amerikaanse Brittany Bowe eerst het wereldrecord uit de boeken (1.50,32). Ze kon hier maar kort van genieten, door de prestatie van de Japanse. Bowe werd tweede, de Russische Yekaterina Shikhova derde. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.