Video

Geheime liefdesrelatie brengt burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo in de problemen

11 maart 2019 om 06:48
nl
Berry Link mag voorlopig niet meer aan het werk als burgemeester van Geldrop-Mierlo. Hij heeft zichzelf in de nesten gewerkt door een geheime liefdesrelatie met een medewerkster van de gemeente.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De 53-jarige CDA’er moest zich ziek melden, zeiden de fractievoorzitters van de gemeenteraad in een dringend advies. Link zou langere tijd een geheime relatie hebben (gehad) met een ambtenaar van de gemeente, onthulde het Eindhovens Dagblad maandag.

"Als iemand een persoonlijk probleem heeft, is het beter dat hij zijn aandacht richt op de persoonlijke kwesties. “Vertelt Frans Stravers van de lokale partij DGG. “De burgemeester heeft de tijd om tot zichzelf te komen en die tijd gunnen we hem.”

Ruzie op de nieuwjaarsreceptie
Begin dit jaar is er een integriteitsonderzoek gedaan naar aanleiding van een incident bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De vriendin van de burgemeester werd tijdens de receptie boos op hem. Kennelijk had dat te maken met de relatie die hij had met een medewerkster. De relatie met de medewerkster zou inmiddels voorbij zijn, maar de gemeenteraad gaf Link een waarschuwing dit meldt Stravers.

Heftig gesprek
Vrijdag had Link een heftig gesprek met zijn vriendin in Geldrop, waarop Link vertrok. Omdat er zorgen waren over zijn emotionele gesteldheid, werden politie en hulpdiensten ingeschakeld om erachter te komen waar hij naartoe gegaan was. Volgens de politie kregen ze al snel contact met de burgemeester en daaruit kon de conclusie worden getrokken dat er geen reden was tot zorg. 

Ziek melden
De gemeenteraad wil na dit conflict opnieuw weten hoe het zit en kijken wat de gevolgen zijn. Er werd hem geadviseerd zich ziek te melden, maar de burgemeester vond dat in eerste instantie geen goed idee. Hij is uiteindelijk toch akkoord gegaan. De gemeenteraad heeft het conflict ook gemeld bij de commissaris van de Koning. Hij wil graag op de hoogte blijven, maar wil niet reageren op de kwestie.

De taken van de burgemeester worden tijdelijk overgenomen. “Het bestuur loopt gewoon door. De locoburgemeester neemt de bestuurlijke taken over en ik als vicevoorzitter van de raad zit de raadsvergadering voor”, vertelt Stravers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.