Omzet van VDL Steelweld stijgt met 200 miljoen euro door grote orders van Jaguar, Volvo en DAF

11 maart 2019 om 14:41
Een robot van VDL Steelweld in Breda in de automobielindustrie. (foto: VDL Steelweld)
Een robot van VDL Steelweld in Breda in de automobielindustrie. (foto: VDL Steelweld)
Jaguar Land Rover, Volvo Cars en DAF Trucks hebben bij VDL Steelweld in Breda grote orders geplaatst. Het bedrijf dat geautomatiseerde productielijnen voor de autofabrieken ontwikkelt, ziet de omzet daarom voor de komende jaren met ruim 200 miljoen euro stijgen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Voor Jaguar Land Rover gaat VDL Steelweld productielijnen ontwikkelen voor meerdere nieuwe modellen op verschillende locaties. De looptijd van deze order is ongeveer drie jaar. Voor Volvo Cars gaat het de bestaande fabriek ombouwen zodat er ook elektrische auto’s kunnen worden gebouwd. Voor DAF Trucks gaat het bedrijf de komende jaren de modernisering van de productielijnen in de cabinefabriek in het Belgische Westerlo voor zijn rekening nemen. De vrachtwagenbouwer uit Eindhoven investeerde anderhalf jaar geleden nog 100 miljoen euro in een hypermoderne spuiterij voor deze fabriek.

Intensieve samenwerking
Directeur Peter de Vos van VDL Steelweld noemt de goede samenwerking en relatie met klanten de reden van deze grote orders. “Dit soort complexe projecten kun je alleen succesvol uitvoeren als je intensief samenwerkt met klanten en leveranciers.”

Wachten op privacy instellingen...Het bedrijf zoekt tientallen nieuwe medewerkers, van projectmanagement, engineering, besturingstechniek tot medewerkers in de assemblage. Bij de tien vestigingen van VDL Steelweld - in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Slowakije, Verenigde Staten, China en India - werken in totaal ruim 800 mensen. 

Eigen opleiding
Vanwege de nieuwe orders en de groeiplannen die daarmee gepaard gaan, richt VDL Steelweld een eigen 'Academy' op die in het voorjaar begint. Het bedrijf werkt daarbij nauw samen met Avans Hogeschool en het Radius College. Studenten gaan vanuit hun thuisbasis in Breda werken aan automatiseringsprojecten over de hele wereld en krijgen ook een baan bij VDL Steelweld.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...