Jayden (12) ziet bijzondere Playmobil-verzameling in één klap verdwijnen door ongeluk

11 maart 2019 om 19:10
nl
Het was en is Jayden zijn grootste hobby: het verzamelen van Playmobil en in het bijzonder alles wat met de brandweer heeft te maken. “Alles wat de laatste veertig jaar op dat gebied is verschenen, had-ie”, vertelt vader John Boluyt uit Rijen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Die verzameling werd afgelopen zaterdag rond zeven uur op de A12 bij Driebergen in één klap letterlijk aan diggelen gereden. Een auto reed met hoge snelheid achterop de aanhanger van Boluyt, waarin die collectie zat. Tot groot verdriet van de 12-jarige Jayden. 

John was met zijn kinderen en een vriend op weg naar een 112-beurs voor Playmobil in Veenendaal. De verzameling van Jayden zou daar tentoongesteld worden.

'Mijn Playmobil, mijn Playmobil!'

"Door de botsing ben ik gaan tollen en vloog mijn aanhanger door de lucht. Ongeveer vier kubieke meter Playmobil spatte uit elkaar op het asfalt. Er was bijna niks meer van over. Toen mijn zoon de ravage op de snelweg zag, moest ik hem wel even in zijn kraag pakken. Hij riep ‘Mijn Playmobil, mijn Playmobil’. Ik kon hem nog net tegenhouden”, vertelt John.  Vanachter de vangrail zagen ze hoe een wagen van Rijkswaterstaat het asfalt schoonmaakte en de Playmobil opveegde. John zegt dat zijn zoon in eerste instantie ontroostbaar was.

“De schrik zat er goed in na het ongeluk. Hij was erg teleurgesteld. Zeker de helft van zijn verzameling is niet meer te krijgen of nog compleet te maken. Het zal wel een paar jaar duren voordat zijn verzameling weer een beetje op orde is."

Wachten op privacy instellingen...Inmiddels krijgt Jayden van alle kanten Playmobil aangeboden, in Den Bosch is een crowdfundingsactie op gang gekomen en ook vanuit Rijen is hulp aangeboden. Pa John: “Van de laatste brandweerset heeft Jayden van verschillende mensen al weer wat spullen gekregen. We hebben besloten voorlopig geen 112-beurzen meer te bezoeken. Hier moeten we eerst maar eens van bekomen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.