NAC Museum laat fans juichen voor legende Jacques Visschers: 'Veel redenen om hem te eren'

BREDA - Het NAC Museum laat de supporters op 28 april weer juichen voor een oude held. Voormalig speler Jacques Visschers wordt tijdens de wedstrijd NAC-PEC Zwolle in het zonnetje gezet en Legend of the match.

Jacques Visschers heeft vele verdiensten gehad voor NAC. Zo speelde de spits tussen 1959 en 1971 meer dan 300 wedstrijden voor de Bredase club en scoorde hij meer dan 100 doelpunten. Na zijn actieve loopbaan was Visschers bestuurslid technische zaken, elftalleider, seizoenkaarthouder, bestuurslid van de spelersvakbond en heeft hij in diverse commissies van de KNVB gezeten.

'Visschers weigerde om naar Baronie te gaan'
"Mooi is dat Jacques Visschers als 7-jarige jongen weigerde om naar Baronie te gaan", vult organisator Ries Sommen namens het NAC Museum aan. "Baronie komt natuurlijk ook uit Breda en was destijds een grote concurrent van NAC. Hij is toen toch bij NAC begonnen, ook al was hij eigenlijk te jong. Er zijn veel redenen om hem te eren, en dat gaan we dan ook doen."

Bekijk de video en lees daarna verder.

 

Tijdens NAC-PEC Zwolle op 28 april zal de aanvoerdersband van Menno Koch de beeltenis van Visschers dragen. Visschers is zelf aanwezig om de trofee in ontvangst te nemen. Supporters zullen hem met applaus en spandoeken overladen. Ook is er een expositie in het NAC Museum.

Kees Kuijs was eerste legend
Het is de tweede keer dat het NAC Museum een oud-speler op deze manier eert. Op zondag 4 november vorig jaar was ex-international Kees Kuijs (87) de eerste NAC-legend of the match. "Het is prachtig, ik had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn", zei die destijds over de huldiging.

Bekijk hier het filmpje over NAC-legend Kees Kuijs.