Hoogbejaarde reed fietsster dood in Ulvenhout: justitie eist voorwaardelijke geldboete

13 maart 2019 om 16:20
nl
Justitie wil dat de hoogbejaarde man uit Bavel die een fietsster (73) doodreed in Ulvenhout, 2000 euro aan het Fonds Slachtofferhulp overmaakt. Daarnaast eiste de officier van justitie een voorwaardelijke geldboete van 2000 euro.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Het fatale ongeluk gebeurde op 8 december 2016 op de Huisdreef in Ulvenhout. De vrouw reed op haar e-bike richting Bavel toen ze op de kruising met de Rouppe van der Voortlaan geen voorrang van de man zou hebben gekregen. De nu 86-jarige man botste op de fietsster en overreed haar, blijkt uit technisch onderzoek van de politie. 

Overleed ter plekke
Hulpdiensten hebben toen nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De man ontkent dat hij iets gemerkt heeft van de botsing.

De officier van justitie vindt dat de hoogbejaarde verdachte 'aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden'. Hij zou onder meer te hard op de kruising zijn afgereden. 

Op de vlucht
Na het ongeluk sloeg de man op de vlucht. Er werd een Burgernetbericht verstuurd om hem op te sporen. De bestuurder zag de melding en meldde zich een paar uur na het ongeluk bij de politie. Ondanks dat hij zich later alsnog meldde, verwijt het Openbaar Ministerie (OM) hem dat hij de plek van het ongeluk heeft verlaten en het slachtoffer aan haar lot overliet.

Het OM wil dus dat de man sowieso 2000 euro overmaakt aan het Fonds Slachtofferhulp. Daarnaast is er een voorwaardelijke geldboete van 2000 euro geëist. Dat zou de man moeten betalen mocht hij opnieuw een verkeersmisdrijf plegen. De rechter doet over twee weken uitspraak. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.