Wereldtop van paardensport komt weer samen bij Indoor Brabant in Den Bosch

13 maart 2019 om 21:37
nl
De wereldtop van de paardensport is vier dagen lang in Den Bosch. Daar is van donderdag tot en met zondag The Dutch Masters, beter bekend als Indoor Brabant. De wereldtoppers komen onder meer in actie tijdens de derby Van Schijndel Bouwgroep Prijs (zaterdag) en de Rolex Grand Prix (zondag.)
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Het zijn niet alleen de bekende ruiters en amazones die de strijd aangaan. Tijdens Indoor Brabant laten ook jonge talenten zien wat ze kunnen. Verder zijn er allerlei workshops en stands waar de paardensportliefhebber z’n hart kan ophalen.

Spektakel
Maar de meeste mensen zullen zeker ook voor de topsporters komen. Zaterdag staan er twee grote evenementen op het programma. ’s Middags gaan de beste dressuurruiters van de wereld met elkaar de strijd aan tijdens de FEI Dressage World Cup Freestyle. Aan het begin van de avond zorgen de springruiters voor het spektakel.

Ze moeten tijdens de Van Schijndel Bouwgroep Prijs (derby) hun paarden zo snel mogelijk over de verschillende hindernissen krijgen. De derby is live bij Omroep Brabant te volgen. Vanaf 18.43 uur begint de uitzending.

Vier troeven
Vorig jaar deden er vier Brabanders mee aan de Van Schijndel Bouwgroep Prijs. Piet Raijmakers jr. kwam het verst van de Brabantse troeven, hij werd vierde. Het is nog even afwachten hoeveel Brabanders zich dit jaar kwalificeren voor de derby op zaterdagavond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.