Rico Verhoeven en Dick Jaspers krijgen hoogste onderscheiding in Brabant

16 maart 2019 om 14:38
nl
Brabant is twee ereburgers rijker. Kickbokser Rico Verhoeven en driebander Dick Jaspers kregen zaterdagmiddag de Provinciepenning. Deze penning is de hoogste onderscheiding die de provincie uitreikt.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Rico Verhoeven en Dick Jaspers kregen de Provinciepenning op basis van hun prestaties in de sport. Rico Verhoeven is wereldkampioen kickboksen. Dick Jaspers werd in 2018 wereldkampioen driebanden.

Op de kaart
De onderscheiding werd uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Beide sporters hebben Brabant nationaal en internationaal op de kaart gezet, vindt de provincie.

Rico Verhoeven, geboren in Bergen op Zoom en woonachtig in Halsteren, veroverde in 2014 de wereldtitel kickboksen en wist die acht keer te behouden. Hij liet weten "super dankbaar" te zijn voor de Provinciepenning. "Ik voel me vereerd. Je bent altijd op zoek naar een bepaalde bevestiging in je sport. Je wilt de beste zijn. En als je dat behaald hebt, ben je blij en tevreden met wat je gedaan hebt. Maar als die erkenning zover gaat, dat mensen buiten de sport het gaan erkennen, dan is dat extra heftig en komt dat extra binnen."

Wachten op privacy instellingen...

Dick Jaspers uit Sint-Willebrord werd wereldkampioen in 2000, 2004, 2011 en 2018. Hij won vier Europese titels, achttien Nederlandse titels, vijf keer de wereldbeker en vele andere wedstrijden. Hij sprak van een 'grote erkenning'. "Het is een thuisgevoel. Dat je in je eigen provincie zo gewaardeerd wordt. Het is een heel mooi moment vandaag voor mij."

Wachten op privacy instellingen...

Superster en The King
Dick Jaspers wordt door de provincie omschreven als een topsporter die in China een ‘superster’ is en in Korea zelfs niet meer over straat kan. Hij heeft een flinke prijzenkast, maar er is nog ruimte voor de Provinciepenning. "Ik ben alles aan het reorganiseren, wat oude prijzen aan het wegdoen. De mooiste prijzen komen dan vooraan."

Rico Verhoeven draagt de bijnaam ‘The King of Kickboxing’ en doet er alles aan om de sport een positief imago te bezorgen. "Ik heb al veel prijzen, zoals kampioensriemen, maar deze prijs gaat zeker vooraan staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.