Achtervolging Breda eindigt tegen verkeerslicht: bezwete man aangehouden

BREDA - Een achtervolging in Breda is zaterdagmorgen geëindigd tegen een verkeerslicht. Kort daarvoor had de 24-jarige bestuurder bijna een politieauto geraakt. Agenten zetten hierop de achtervolging in.

Rond vijf voor vier reden twee agenten in een surveillanceauto op de Monseigneur Leijtenstraat. Op dat moment draaide een auto de weg op vanuit de Monseigneur de Vetstraat. Tot hun schrik reed die auto op de verkeerde weghelft.

Een botsing kon maar net worden voorkomen. Agenten wilden graag een gesprek hebben met de bestuurder en gaven hem een stopteken. Maar die wilde niet stoppen en ging ervandoor.

Verkeerslicht geramd
Op de kruising met de Sint Ignatiusstraat en de Beverweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en ramde een verkeerslicht. Hij sprong uit de auto en rende weg.

Een getuige meldde dat de bestuurder was weggerend in de richting van het Brabantplein. Na enige tijd werd in die omgeving een bezwete man aangetroffen die ook nog eens familie bleek te zijn van de eigenaar van de zwaarbeschadigde auto. De man, een 24-jarige Bredenaar, werd aangehouden.

Meer over dit onderwerp:
BREDA ACHTERVOLGINGEN AANHOUDINGEN
Deel dit artikel: