Man (26) uit Breda probeert taxichauffeur te wurgen tijdens het rijden

16 maart 2019 om 16:54
nl
Een taxiklant heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Breda geprobeerd een taxichauffeur te wurgen tijdens de rit. De taxi reed op dat moment ongeveer 70 kilometer per uur. De 26-jarige man uit Breda is door de politie aangehouden.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Rond kwart voor vijf bracht de taxi een man van Tilburg naar Breda. Toen ze bij het adres aankwamen, wilde hij niet betalen. De taxichauffeur nam contact op met de politie en besloot de man terug te brengen naar Tilburg.

Aanval
Op de Franklin Rooseveltlaan ging het vervolgens mis. Terwijl de taxi ongeveer 70 kilometer per uur reed, greep de man naar de keel van de chauffeur en kneep hem dicht.

De taxichauffeur trapte hard op de rem en beet de man in zijn hand. Hij kwam los en kon uitstappen. Ook de man stapte uit en er ontstond een worsteling. Een voorbijganger die het zag gebeuren, stopte en kreeg de verdachte rustig.

Harddrugs
De 26-jarige man is opgepakt en wordt verdacht van mishandeling. Ook zou hij een deurhendel afgebroken hebben van de taxi. Op het politiebureau bleek daarnaast dat hij een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.