VERKIEZINGSDEBAT: Twee bijzondere fragmenten uit het debat: PVV en DENK zijn het roerend eens

16 maart 2019 om 18:54
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Alexander van Hattem (PVV) en Khalid El-Kouazi (DENK) waren het roerend met elkaar eens.
1/2 Alexander van Hattem (PVV) en Khalid El-Kouazi (DENK) waren het roerend met elkaar eens.
Het verkiezingsdebat waarbij vijftien politieke partijen in debat gingen over vier stellingen, leverde heel wat vuurwerk op. Heb je geen tijd om het debat in zijn geheel terug te kijken, bekijk dan in ieder geval deze twee video's.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Normaal zijn ze als water en vuur, maar zaterdagmiddag waren PVV en DENK het eens roerend met elkaar eens. Eindhoven Airport mag groeien, vinden de twee partijen. Khalid El-Kouazi van DENK stond even alleen op het podium, maar al snel realiseerde Alexander van Hattem van de PVV zich dat hij verkeerd was gaan staan (bij de tegenstanders van groei) en hij maakte de oversteek. Daardoor stonden de twee heren die normaal elkaars bloed wel kunnen drinken, samen op één podium tegenover dertien tegenstanders van groei.

Wachten op privacy instellingen...

Christophe van der Maat (VVD) en Alexander van Hattem van de PVV kregen tijdens het debat over het klimaat bijna ruzie. Van der Maat was het zat dat de PVV'er hem steeds onderbrak. "Het is geen wedstrijd wie het hardst kan schreeuwen. Kun je me even uit laten praten? Misschien is er nog een derde podium voor jou. Dat is schreeuwen, maar dat doen we hierbuiten", beet van der Maat zijn politieke tegenstander toe.

Wachten op privacy instellingen...

Wil je weten waarom je eigenlijk moet stemmen? In deze video leggen we het in een paar minuten uit.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...