Hardleerse scooterrijder stapelt fout op fout, zelfs na waarschuwing politie

17 maart 2019 om 12:01
Een motorrijder kwam achter de dronken scooterrijder aan. (Foto: ANP)
Een motorrijder kwam achter de dronken scooterrijder aan. (Foto: ANP)
Een dronken scooterrijder uit Tilburg kreeg zaterdagnacht drie bekeuringen en moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij twee keer achter elkaar - ook na een waarschuwing van de politie - op zijn scooter stapte.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Surveillerende agenten spraken de dronken man rond half twee aan toen ze zagen dat hij op zijn scooter wilde wegrijden.

Betrapt
Ze wezen hem erop dat dit gevaarlijk is en adviseerden hem op een andere manier naar huis te gaan. De man stapte vervolgens achterop de fiets bij vrienden en reed zo weg. Maar korte tijd later werd de man toch weer betrapt op zijn scooter.

Een motorrijder ging daarop achter hem aan. Na een korte achtervolging verloor de scooterrijder de macht over het stuur en viel.

Officier van justitie
Uit onderzoek bleek dat de man vijf keer meer alcohol had gedronken dan is toegestaan. Daarop moest hij zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een proces-verbaal. Daarna werd hij vrijgelaten. Maar de man stapte daarna gewoon weer op zijn scooter en reed weg.

Een motorrijder van de politie kon de man in de buurt stoppen en nam hem opnieuw mee naar het politiebureau. Omdat hij nog altijd onder invloed van alcohol was, kreeg hij daar een nieuwe bekeuring. En omdat hij de laatste keer reed terwijl hij geen rijbewijs op zak had, kreeg hij daar nog een extra proces-verbaal voor. "De officier van justitie gaat nu beslissen hoe hij deze hardleerse scooterrijder gaat aanpakken.", laat een politiewoordvoerder weten.

Wachten op privacy instellingen...