Filmdebuut 'Niemand in de Stad' van regisseur Michiel van Erp wint Zilveren Krulstaart

17 maart 2019 om 18:02
Een scène uit Niemand in de Stad.
Een scène uit Niemand in de Stad.
De scenario's van de speelfilm Niemand in de Stad van Michiel van Erp uit Eindhoven, De Luizenmoeder en de korte film Tienminutengesprek zijn zondagmiddag uitgeroepen tot de beste Nederlandse scripts van 2018. De drie producties werden door het Netwerk Scenarioschrijvers bekroond met de Zilveren Krulstaarten, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De uitreiking vond plaats in Vondel CS in Amsterdam. De winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Boekverfilming
Niemand in de Stad is de verfilming die regisseur Michiel van Erp heeft gemaakt van de roman van Philip Huff over drie met het leven worstelende studenten. Het scenario is van Huff en Marnie Blok. Het is het filmdebuut van Van Erp.

Wachten op privacy instellingen...

De korte film Tienminutengesprek werd geschreven door Renske de Greef. De Luizenmoeder, een van de grootste televisiehits van het afgelopen seizoen, wordt geschreven door acteurs Ilse Warringa en Diederik Abbinge en Eva Aben.

Gouden Pen
De Gouden Pen, voor de meest succesvolle Nederlandse film van het jaar, ging naar Jandino Asporaat en Maarten Swart voor hun scenario van Bon Bini Holland 2. De komedie vol typetjes trok inmiddels meer dan 700.00 bezoekers (waarvan ruim 400.000 in 2018).

Wachten op privacy instellingen...