Kindcentrum in Drunen ontruimd na brand in naastgelegen school

18 maart 2019 om 11:06
nl
Kindcentrum Wereldwijs aan de Beukstraat in Drunen is maandagochtend rond halftien ontruimd vanwege een brand. Alle kinderen waren al uit het kindcentrum toen de brandweer arriveerde. Het kindcentrum bestaat uit een kinderdagverblijf, een peuteropvang, een buitenschoolse opvang, een voorschoolse opvang en een vakantieopvang.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"De brand is in de naastgelegen school ontstaan, waarschijnlijk bij de toiletten", vertelt een woordvoerster van Mikz Kinderopvang in Waalwijk, waar Wereldwijs onder valt. "De branddeuren hebben goed hun werk gedaan, maar de rookontwikkeling was dusdanig dat de kinderen echt wel weg moesten."

Gymzaal
Toen de brandweer arriveerde, waren alle kinderen al uit het kindcentrum. Zij werden opgevangen in de naastgelegen gymzaal en zijn nagekeken door ambulancepersoneel. "Maar zij hebben geen klachten. De ouders zijn gebriefd of ze hun kind willen ophalen." Anders worden ze opgevangen bij een andere locatie van Mikz Kinderopvang.

Ook de leerlingen van de basisschool - die in hetzelfde gebouw is gevestigd - zijn in overleg met de ouders de rest van de dag naar huis gestuurd. Leerlingen die niet naar huis konden, worden opgevangen bij andere locaties van de overkoepelende scholenstichting Scala.

Een van de ouders heeft een 'groot applaus' over voor de vrouwen die aan het werk waren bij de Kinderopvang. "Iedereen ging snel en veilig door het raam naar buiten. Mijn 2-jarige dochter vond het vooral een spannende ervaring. Ze ligt nu thuis veilig in haar bedje. Volgens mij ben ik harder geschrokken dan zij."

Onderzoek
Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Er is niemand gewond geraakt. Het vuur was snel geblust.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.