Man smokkelde Irakezen en probeerde marechaussee van de weg te rijden: 3,5 jaar celstraf

19 maart 2019 om 14:23
nl
Een man van 24 uit Irak is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. De man maakte zich schuldig aan mensensmokkel en bracht zes mensen en een agent in levensgevaar toen hij aan de Koninklijke Marechaussee wilde ontkomen.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

In september vorig jaar reed de man met zes landgenoten in zijn auto op de A67 bij Eindhoven toen hij gecontroleerd werd. Hij reed hard weg en tijdens zijn vlucht probeerde hij de achtervolgende marechaussee van de weg te rijden.

Geen verblijfsvergunning
In de wagen zaten twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen uit Irak. Niemand van hen had een verblijfsvergunning. De aangehouden chauffeur wordt daarom ook verdacht van mensensmokkel.

Volgens de rechtbank bestond de kans dat de verdachte met zijn gevaarlijke rijgedrag een ongeluk zou veroorzaken. De mensen op de achterbank liepen nog meer gevaar, want ze konden niet allemaal een gordel omdoen. Deze situatie moet voor de inzittenden beangstigend zijn geweest.

De marechaussee kampt nog steeds met de psychische gevolgen van wat hem is overkomen. De officier van justitie eiste vijf jaar cel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.