Koning Willem-Alexander verrast Brabant met bezoek: ‘Hij is ook maar een gewone man’

20 maart 2019 om 14:20
Aan tafel in Lieshout (Foto: Koninklijkhuis/Twitter)
Aan tafel in Lieshout (Foto: Koninklijkhuis/Twitter)
Koning Willem-Alexander was woensdag op bezoek in Lieshout en Lierop. Hij ging langs bij dorpscoöperatie Lierop Leeft en de Lieshoutse zorgcoöperatie Tot uw Dienst. En dat was een grote verrassing: iedereen dacht dat alleen de commissaris van de koning zou komen. “Ik sta nog steeds te shaken”, zegt medewerkster Carla Jaspers van het Lieshoutse zorgcomplex Franciscushof.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het Franciscushof werd onlangs door Tot uw Dienst benaderd omdat er bijzonder bezoek zou komen. "Het was heel apart”, vertelt Jaspers. “Ik wist dat er bezoek kwam: de commissaris van de koning, Wim van de Donk, zou komen met de burgemeester. Wij hebben hier onlangs een nieuw logeerhuis gebouwd.”

'Ik schrok me dood'
Er waren mantelzorgers en zorgverleners uitgenodigd. Tot ieders grote verbazing kwam opeens koning Willem-Alexander binnenlopen. “Ik schrok me dood. Het was heel erg leuk, maar ik sta nog steeds te shaken op mijn benen.”

Wachten op privacy instellingen...

Jaspers wist net iets eerder dan de anderen dat de koning zou komen. Om negen uur ’s ochtends, twee uur voor het bezoek, werd ze ingelicht dat de koning zou komen.

“Ik vond het al raar de afgelopen tijd. De wijkagent kwam langs om naar de locatie te kijken met wat andere mensen. Ik dacht: huh, komen jullie allemaal kijken voor een bezoekje van die Van de Donk?"

Wachten op privacy instellingen...

Fan van de koffie
Het bezoek was volgens Jaspers een groot succes. Zo was de koning direct na binnenkomst al fan van de koffie. “Ik mocht zijn kopje zelfs een keer bijvullen. Daarna heb ik hem ook nog een stroopwafel gegeven. Hij is ook maar een gewone man. Hij deed ook helemaal niet uit de hoogte of zo.”

Tijdens het gesprek met de koning vertelde een mantelzorger hoe bepaalde dingen in de zorg in zijn werk gaan. ”Het was echt een heel ontspannen gesprek. Iedereen voelde zich op z’n gemak. Het was superleuk."

Wachten op privacy instellingen...