Man gemarteld met hete strijkbout en boormachine door wietcriminelen

20 maart 2019 om 16:28
Foto: Willem van Hooijdonk
Foto: Willem van Hooijdonk
Een 48-jarige man is vorig jaar november gemarteld door vier drugscriminelen. Dat gebeurde in een villa aan de Wernhoutseweg in Wernhout. Het slachtoffer werd onder meer bewerkt met een boormachine en een hete strijkbout.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Volgens de politie is de identiteit van twee van de verdachten al bekend, maar wordt er nog gezocht naar de identiteit van de twee martelaars. In het tv-programma Bureau Brabant worden maandag beveiligingsbeelden van de daders getoond.

Het slachtoffer woonde met zijn vriendin (38) vanaf de zomer van 2018 – tegen betaling – in de villa. Als tegenprestatie moest het stel op de hennepdrogerij letten in de schuur naast de woning.

Diefstal
Toen ze op 22 november ontdekten dat de schuur was opengebroken en een groot deel van de gedroogde hennep was gestolen, belden ze de eigenaar van de drugs. Later die dag kwamen de vier verdachten verhaal halen. Zij hielden het koppel verantwoordelijk voor de verdwijning van de wiet en martelden de man met een hete strijkbout en een boor. De vrouw werd vastgehouden en bedreigd.

De zaak werd nog niet eerder naar buiten gebracht vanwege de veiligheid van de slachtoffers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...