Video

PSV’er Cody Gakpo voor het eerst bij Jong Oranje maar zonder zenuwen: ‘Ik ken gelukkig wat jongens’

22 maart 2019 om 15:18
nl
Cody Gakpo is één van de zes debutanten in de selectie van Jong Oranje. De 19-jarige buitenspeler van PSV is ontzettend blij om bij de ploeg van Erwin van de Looi te zijn, maar zenuwen heeft hij niet. “Het gevoel van een eerste schooldag heb ik niet. Ik probeer rustig te blijven.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Gakpo kwam tijdens de afgelopen zeven wedstrijden elke keer in actie bij PSV en verdiende mede door zijn doelpunt en drie assists een uitnodiging voor Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi speelt twee oefenduels en Gakpo hoopt van waarde te kunnen zijn.

Cody Gakpo kijkt uit naar Ajax - PSV: "Ik ben er erg benieuwd"

Geen zenuwen
“Als we beide wedstrijden winnen en ik kan bijdragen met een goal of assist, dan is mijn beginperiode bij Jong Oranje meer dan geslaagd”, zegt Gakpo vanuit Spanje, waar een trainingskamp is belegd. De in Eindhoven geboren Gakpo heeft geen last van zenuwen voor zijn Jong Oranje-debuut. “Ik ken gelukkig wat jongens hier. Dat maakt het wat makkelijker. Ik probeer zo rustig mogelijk te blijven en dat gaat meestal wel goed.”

Bij PSV is Gakpo inmiddels wel gewend aan het trainen op topniveau, maar ook bij Jong Oranje is het niveau hoog. "Je hebt hier ook heel goede spelers die al in de eredivisie spelen. Je merkt bij sommige oefeningen wel dat het tempo bij PSV hoger ligt, al doen we hier niet veel dezelfde trainingsoefeningen als bij PSV dus je kunt het niet echt vergelijken."

Bekijk hieronder de eerste PSV-goal van Gakpo.

Op een trainingskamp is er naast veel trainingsarbeid ook veel rusttijd ingepland. Gakpo gaat er op zijn eigen manier mee om. "Af en toe wat relaxen, maar ook geregeld een potje kaarten met een aantal jongens. Er wordt ook wel FIFA 19 gespeeld, maar die game is niet zo mijn ding. Ik ben beter in kaarten dus laten we daar maar mee doorgaan."

Ajax-PSV
Hoewel de focus van Gakpo volledig is ingesteld op de komende periode met Jong Oranje, geeft de buitenspeler van PSV eerlijk toe dat de eredivisietopper van volgende week tegen Ajax ook achter in zijn hoofd zit. "Het wordt voor mij de eerste keer in de Johan Cruijff Arena. Het is een ontzettend belangrijke wedstrijd en ik ben erg benieuwd. We weten dat we daar kunnen winnen en daar gaan we vol voor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.