Twee overvallen in korte tijd in Tilburg: 'Overvaller schiet in de lucht'

TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond rond halftien kort na elkaar twee zaken overvallen. De eerste overval vond plaats bij afhaalchinees Ho-Ho aan het Pieter Postplein. Bij die overval schoot de dader één keer in de lucht. Ongeveer tien minuten later werd cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat overvallen.

De dader van de overval aan het Pieter Postplein is een man van ongeveer 1,75 meter lang met donkere kleding. Hij droeg een donkere jas en had zijn gezicht bedekt. De dader ging ervandoor met de inhoud van de kassa.

Bij de overval aan de Goirkestraat werd niets buitgemaakt. Op het moment van de overval waren er klanten aanwezig. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt of het om dezelfde dader gaat. Er zijn al verschillende getuigen gehoord. Ook is de politie al in het bezit van camerabeelden.

Beide zaken al eerder overvallen
Vorig jaar september werd afhaalchinees Ho-Ho ook al overvallen. Toen drong een man met een mes de zaak binnen. De overval mislukte, omdat het personeel zich verdedigde.

LEES OOK: Gewapende overval op afhaalchinees in Tilburg, dader gevlucht

Ook cafetaria De Vriendschap is eerder overvallen. In februari 2014 viel een gemaskerde man met een vuurwapen de zaak binnen. Daarnaast werd de cafetaria in augustus 2014 overvallen door een man met een mes.

Meer over dit onderwerp:
OVERVALLEN TILBURG 112 CAFETARIA'S SCHIETPARTIJEN