Video

Zo denken concurrenten in strijd voor beste docent van de wereld over juf Daisy [VIDEO]

23 maart 2019 om 16:05
nl
Het is dringen om er bij te kunnen zijn in het nagebouwd klaslokaal in Dubai. Hier wordt de top 10 voor de Global Teacher Prize voorgesteld. Al is de ruimte twee keer groter dan een normale lesruimte, het is ramvol. Stralend middelpunt van dit mondiale podium is natuurlijk Daisy Mertens van basisschool de Vuurvogel uit Helmond.
Profielfoto van Rob van Kaathoven
Geschreven door

De genomineerden vormen een kleurrijk gezelschap uit de hele wereld. Andrew Moffat, een voorvechter van diversiteit uit Engeland. Japanner Hidekazu Shoto, docent die via games Engels doceert. Melissa Salguero, docente uit de Bronx die haar kinderen naar school krijgt met muziek of lerares Debora Garofalo die kinderen uit de farvella's van Rio robots leert bouwen van afval.

Hoe kijken de concurrenten naar Daisy?
Stuk voor stuk bijzonder met een mooi verhaal en het is lastig om een favoriet aan te wijzen. De vraag is wat: vindt de top 10 van onze Daisy?

En dan de setting. Atlantis, het grote hotel op het palmeiland in Dubai. Alles wordt uit de kast getrokken om het Global Education& Skill forum wereldwijd onder de aandacht te brengen. Delegaties uit de hele wereld, (oud)wereldleiders en beroemdheden zijn aanwezig. Zo wordt zaterdagavond een heus popconcert georganiseerd om de docenten te eren.

Helmond (en omstreken in Dubai)
Toch voelt niet alles als letterlijk iets uit een andere wereld. Wie goed luistert hoort zowaar een Brabants accent tussen de vele bezoekers. Naast familie is er een groep collega's (op eigen kosten) met Daisy meegereisd.

Bekijk de video en lees daarna verder.

De taak van Daisy vandaag? Het drukbezochte voorstelrondje, een masterklas en de inmiddels gebruikelijk interviews. Het programma is bomvol, maar de juf geniet er zichtbaar van.

Wordt Daisy Mertens gekroond tot beste leraar ter wereld? Zondag is de uitreiking op het Global Education& Skill forum.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.