Grote drukte op stations Eindhoven en Boxtel door stroomstoring

24 maart 2019 om 14:20
nl
Door een stroomstoring bij Liempde stonden honderden mensen urenlang op de stations Boxtel en Eindhoven te wachten op hun trein. De stroomstoring werd volgens een woordvoerder van ProRail, de spoorwegbeheerder, mogelijk veroorzaakt door kapotte onderdelen in een technische kast langs het spoor.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Er reden door de storing geen treinen tussen Eindhoven en Tilburg en Eindhoven en Den Bosch. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn er twee mogelijke oorzaken. Monteurs hebben een defecte kabel gevonden. Daarnaast zijn onderdelen in een technische kast defect, dat is mogelijk veroorzaakt door een blikseminslag van een paar weken geleden. Het komt volgens de woordvoerder vaker voor dat er pas later problemen optreden na een blikseminslag.

De NS beloofde bussen in te zetten, die kwamen echter pas na 2,5 uur wachten. Dat vertelde een reiziger die op station Boxtel stond te wachten. "We staan hier echt met honderden mensen te wachten. Niemand weet iets", vertelde hij rond half twee.

De problemen ontstonden rond elf uur. De NS verwachtte dat de problemen snel verholpen zouden worden, maar het tijdstip waarop er weer treinen zouden rijden, werd steeds opgeschoven. Monteurs hadden moeite om de oorzaak van het probleem te vinden.

De NS kon niet genoeg bussen regelen om de hoeveelheid gestrande reizigers snel mee te nemen. De eerste treinen konden rond acht uur weer gaan rijden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Op social media klaagden mensen massaal. "De communicatie is weer naadje", zei Erik Geleijns tegen de NS. "Wanneer komen er bussen richting Eindhoven?" De NS-klantenservice vertelde hem eerst dat de bussen al zouden rijden, later werd gezegd dat die dan vermoedelijk onderweg zijn en dat de klantenservice verder ook niets weet.

Tim Vergoossen heeft een kaartje voor Roda JC-MVV, maar was bang dat hij de wedstrijd zou gaan missen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.