Marianne Vos wint vierde Trofeo Alfredo Binda: 'Een prachtige overwinning voor de hele ploeg'

24 maart 2019 om 16:51
Foto: Twitter.com/TrofeoBinda
Foto: Twitter.com/TrofeoBinda
Marianne Vos heeft zondag de Trofeo Alfredo Binda gewonnen, de derde wedstrijd uit de WorldTour voor vrouwen. De renster van CCC-Liv won de sprint van een eerste groep voor de Australische Amanda Spratt en de Deense Cecilie Uttrip Ludwig.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Het was voor Vos de eerste overwinning van het seizoen, de eerste ook in het shirt van CCC. Het was de vierde keer dat de renster uit Babyloniënbroek de Italiaanse koers won; eerder deed ze dat in 2009, 2010 en 2012. Vos werd daarmee gedeeld recordhoudster van de koers.

Wachten op privacy instellingen...


"Mooi dat ik hier voor de vierde keer win, maar het was wel lang geleden", zei de winnares na afloop. "Er is de laatste twee ronden enorm veel aangevallen. Wij deden dat ook, om de koers hard te maken. Uiteindelijk kwamen we met een kleine groep voorop en zijn Ashleigh en ik blijven rijden omdat we erop vertrouwden dat ik het hier kon afmaken."

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


Op 15 kilometer voor de streep was de Nederlandse Demi Vollering ontsnapt uit het peloton. Zij bouwde snel een voorsprong op van 40 seconden, maar was kansloos toen er achter haar werd versneld. Op 9 kilometer voor de streep werd ze ingelopen, waarna een groep van acht rensters voorop kwam met daarbij Vos en haar Zuid-Afrikaanse ploeggenote Ashleigh Moolman. Kort voor de streep sloten nog enkele rensters aan, maar Vos haalde het overtuigend.

“Dit is een prachtige overwinning voor de hele ploeg”, zei ploegleider Jeroen Blijlevens. “De teamtactiek is vandaag tot in de puntjes uitgevoerd."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...