Drie paarden gestolen door oplichter: ‘We hebben ons paard aan hem toevertrouwd’

24 maart 2019 om 20:59
nl
Hilde Bowe, Désiree van Wijk en Frans Klos brachten een paar maanden geleden hun paard naar verschillende stallen in Brabant. Zij wilden graag hun paard verkopen, maar nu zijn deze dieren plots verdwenen. Volgens de paardenliefhebbers zijn ze opgelicht.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Via wijverkopenuwpaard.nl kwamen ze bij een man uit die hun paard zou verkopen. Deze man gaf verschillende namen op, merkten ze naderhand. Ondertussen is deze website niet meer bereikbaar.

Rollercoaster
Hilde heeft samen met haar man de hobby om paarden te fokken. "We hebben zeven paarden. Dancing Brave wilden we graag verkopen. We hebben op internet gekeken en toen kwamen we uit bij een man die voor ons Dancing Brave zou trainen en verkopen. Hij huurt een stal in Sint Oedenrode.” Zaterdagochtend had Hilde nog contact met de bemiddelaar en hoorde ze dat haar paard is verkocht, maar ze heeft nooit geld ontvangen.

Hilde en haar man komen zelf uit Noordwijk, maar ze zijn bekend in Brabant. "We kijken vaker naar stallen in Brabant. Daar zijn meer stallen dan hier in Zuid-Holland." Hilde heeft veel vragen en leeft nu in een rollercoaster. “Ik ben erg emotioneel. We hebben ons paard aan hem toevertrouwd.”

Frans komt met hetzelfde verhaal. Zijn paard stond in Schijndel. “Ik moest mijn paard Belle Amie verkopen omdat ik het niet meer kon betalen. Ik heb gezocht naar iemand die mijn paard kon verkopen”, zegt Frans.

'Hij is nooit gekomen'
Hij kreeg te horen dat Belle Amie verkocht was en de bemiddelaar het geld zou brengen. Hij is nooit gekomen. “Ik ben toen naar de manege in Schijndel gegaan waar mijn paard stond. De eigenaresse vertelde mij daar dat de man een andere naam gebruikte. Ik kon hem daarna ook niet meer bereiken. Het is heel erg vreemd.”

Argwaan
Désiree herkent het verhaal van Frans. Zij zocht ook naar een bemiddelaar omdat zij niet genoeg tijd meer had voor haar paard Hechicero. “Nadat ik met hem in zee ben gegaan, werd ik al snel argwanend. Hij hield vaak de boot af en hij reageerde laat op mijn appjes. Er was altijd wat met die man.” Zaterdagochtend kreeg ze te horen dat haar paard verkocht was en dat ze het geld waarschijnlijk niet meer zou ontvangen. “Sindsdien is de verkoper niet meer bereikbaar. Zijn nummer bestaat niet meer.”

Aangifte
Volgens Hilde is deze man een bekende van de politie. De politie is nog niet bekend met dit verhaal zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. De drie paardenliefhebbers gaan maandag aangifte doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.