Video

Nieuwe fabriek babymelkpoeder in Haps kan dagelijks 3,5 miljoen baby's gaan voeden

25 maart 2019 om 07:00
nl
Op bedrijventerrein Laarakker in Haps opende maandag - na bijna drie jaar bouwen en testen - de nieuwe fabriek voor babymelkpoeder van Danone. Het moederbedrijf van Nutricia pompte 240 miljoen euro in het nieuwe complex dat, als het eenmaal op volledige capaciteit gaat draaien, poedermelk kan maken voor zuigelingen in meer dan negentig landen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De fabriek langs de snelweg A73 vervangt de oude productielocatie, zes kilometer verderop in Cuijk en maakt twee keer zoveel babymelkpoeder dan de oude fabriek. Op volledige capaciteit kan de fabriek meer dan 600 verschillende producten maken om zo wereldwijd meer dan 3,5 miljoen baby’s per dag te voeden.

Enorme vraag
Daarmee speelt het bedrijf in op de enorme vraag naar babyvoeding. Babymelkpoeder zoals Nutrilon is nauwelijks aan te slepen, mede doordat Chinezen het zijn gaan hamsteren na schandalen met giftige babyvoeding in China.

De nieuwe fabriek in Haps biedt werk aan 450 tot 500 mensen. Voor het grootste deel gaat het om verplaatste werkgelegenheid uit Cuijk. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar een belangrijke werkgever voor de regio. Zo is de familie Verberkt al vier generaties aan de babymelkpoederfabriek verbonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.