Drugsafval gedumpt vanuit rijdende auto, zoutzuur belandt in berm en riool

EINDHOVEN - Tussen Eindhoven en Son en Breugel is zondagavond een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt vanuit een rijdende auto. Ook lagen er grote duizend litervaten op verschillende plekken. De gemeente laat een deel van de vervuilde berm maandagochtend afgraven en maakt de verschillende wegen schoon.

In de berm en op de weg ligt een zoutzuuroplossing en het stinkt er enorm. De berm is hierdoor verkleurd en met een graafmachine wordt dit afval verwijderd. In Eindhoven is ook zoutzuur gedumpt in het riool.

 

Bermen zijn verkleurd en de weg is aangetast door gedumpt drugsafval

Spoor
De doppen zijn van de grote vaten afgehaald en de vloeistof is op straat en in de berm gedumpt tijdens het rijden. Het spoor van vloeistof loopt van de Anconalaan naar een ventweg langs de Eindhovenseweg richting Son en Breugel. Over een afstand van drie kilometer ligt een spoor van zoutzuuroplossing.

Op de Eindhovenseweg en op een parkeerterrein aan de Anconalaan werden verschillende grote vaten gevonden.

Chemische lucht
In de omgeving is een chemische lucht te ruiken. Burgernet meldt dat het niet gevaarlijk is voor de gezondheid van omwonenden. Het parkeerterrein van voetbalvereniging Nieuw Woensel is afgesloten door de politie.

LEES OOK:Busje met liters drugsafval en listig 'dumpsysteem' in Moergestel

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
DRUGS DURGSDUMPINGEN DRUGSAFVAL EINDHOVEN VATEN