Koningin Maxima opent 'Week van het geld' in Breda

25 maart 2019 om 10:40
nl
Koninklijk bezoek in Breda: maandagochtend opende Koningin Máxima daar de 'Week van het geld'. Dat deed ze in het Rat Verlegh Stadion in het bijzijn van een aantal basisschoolleerlingen.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Deze week vindt de negende week editie van de 'Week van het geld' plaats. De week wordt georganiseerd om basisschoolkinderen voor te bereiden op de toekomst.

Wachten op privacy instellingen...

De 'Week van het geld' wordt georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Die organisatie wil dat kinderen meer leren over omgaan met geld.

Gastlessen en workshops
Na de opening van de themaweek door de koningin gaan leerlingen met elkaar in debat over omgaan met geld. Koningin Máxima zal daarna een aantal gastlessen bijwonen.

In het hele land worden deze week zo'n vijfduizend gastlessen en workshops gegeven op basisscholen rond het thema geld. Die lessen worden gegeven door medewerkers van banken, verzekeraars en gemeentes.

'Liever een jaar geen geld dan geen internet'
Het overgrote deel van de kinderen uit groep 6 t/m 8 heeft liever een jaar geen geld dan een jaar geen internet. Dat blijkt uit een onderzoek onder zesduizend leerlingen. De kids hebben ook liever twintig euro voor zichzelf dan veertig euro om te delen met vier vrienden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Wijzer in geldzaken is opgezet door het ministerie van Financiën. Koningin Maxima is erevoorzitter van de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.