Doek bijna gevallen voor Op=Op Voordeelshop, achttien winkels in Brabant moeten sluiten

EINDHOVEN - Het einde is nabij voor de Op=Op Voordeelshop. De winkelketen verkeert in financieel zwaar weer, kreeg het personeel maandag te horen. Het concern telt 152 vestigingen waarvan er achttien in Brabant staan.

De winkelketen bestaat 22 jaar en is vooral bekend door het verkopen van A-merken van verzorgings- en huishoudproducten tegen lage prijzen. Twee jaar geleden nam de winkelketen nog 31 winkels van Blokker over, mede met het oog op zijn doel om driehonderd winkels in Nederland te hebben.

Bij Op=Op Voordeelshop werken 1164 mensen, waarvan het merendeel in deeltijd werkt. Tilburg telt met drie winkels de meeste filialen van dit keten in Brabant. Op=op zegt last te hebben gehad van uitdagende marktomstandigheden. Ook groeide het bedrijf de laatste jaren hard, wat ten koste ging van de financiële stabiliteit.

In afgeslankte vorm door?
Volgens Op=op Voordeelshop zien aandeelhouders en adviseurs nog mogelijkheden om de keten 'in afgeslankte vorm door te zetten.'

Het faillissement staat niet op zich. Een week eerder ging een ander grote winkelketen op de fles. CoolCat werd door de rechtbank failliet verklaard en moest in Brabant ook een groot aantal winkels sluiten.

LEES OOK: CoolCat definitief failliet, maar winkels blijven nog open voor mogelijke doorstart