Helpende buurtkinderen bezorgen brandweermannen een topdag bij het blussen van woningbrand

25 maart 2019 om 19:44
nl
Brand is natuurlijk nooit leuk maar een vuurtje blussen vinden kinderen vaak wel reuze spannend. Bij een woningbrand in Sint-Oedenrode afgelopen zondag mocht de jeugd uit de buurt de brandweer helpen en met het bluswater spelen. Brandweerman Fabrice van de Ven (30) vond het een prachtige werkdag.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

In tijden dat hulpdiensten niet altijd medewerking krijgen van omstanders en soms zelfs te maken hebben met geweld of andere ellende, was deze situatie volgens brandweerman Fabrice een welkome afwisseling. “De kinderen uit de buurt waren zó geïnteresseerd. Ze wilden heel graag meehelpen, net als alle andere omstanders. Mensen wilden ons helpen met het afzetten van de omgeving, hebben hun auto’s aan de kant gezet. Dat is wel eens anders", vertelt hij.

Een tekening en bloem
Nadat de buurtkinderen meehielpen met het dichtdraaien van de brandkraan, brachten twee kinderen nog snel een zelfgemaakte tekening en bloem naar de brandweermannen. Fabrice vond dat super mooi. “Dat maak je gewoonlijk niet mee. Daarom besef je hoe lief dat die kindjes zijn en de rest van de omstanders.”

De woningbrand aan de Thorbeckestraat ontstond bij de zonnepanelen op het dak. Het dak en de zolder raakten beschadigd, maar niemand raakte gewond. De bewoonster mag door de schade zes weken lang niet in haar woning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.