Video

‘NAC moet weer een stabiele club worden’, nieuwe directie weet wat er gedaan moet worden

28 maart 2019 om 09:37
nl
De taak van de nieuwe directie is wel duidelijk: NAC moet weer een stabiele club worden. Dat zal niet makkelijk worden voor Luuc Eisenga (algemeen directeur) en Tom van den Abbeele (technisch directeur). Beide heren kijken uit naar hun dienstverband, waarbij ze zich op de korte en lange termijn moeten richten.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De nieuwe algemeen directeur, Luuc Eisenga, moet NAC weer bestuurlijk op orde krijgen. “NAC moet een stabiele eredivisieclub worden”, begint Eisenga tijdens het persmoment. De algemeen directeur zal samen met Van den Abbeele ervoor moeten zorgen dat NAC weer in rustig vaarwater moeten krijgen.

Bekijk hieronder het interview met Luuc Eisenga en lees verder.

Aan Van den Abbeele is het de opdracht om een representatieve selectie op poten te zetten voor komend seizoen. Dat is in deze fase nog lastig, aangezien hij rekening moet houden met twee scenario’s: eredivisie of eerste divisie, waarbij laatstgenoemde optie het meest reële lijkt gezien de positie van NAC op de ranglijst.

Positieve gesprekken
“Ik heb een maand geleden voor het eerst contact gehad met de club en heb daarna veel mensen gesproken over de club”, zegt Van den Abbeele. De nieuwe technisch directeur spreekt van positieve geluiden en gesprekken.

Bekijk hieronder het interview met de nieuwe technisch directeur Tom van den Abbeele en lees verder.

“Mijn taak is om een nieuwe, goede structuur neer te zetten. Natuurlijk moet er op korte termijn gezorgd worden dat we op het hoogste niveau blijven, maar op de lange termijn moeten we van NAC een stabiele club maken met gezonde ambities.”

Ruud Brood
Beide heren zijn opvallend genoeg niet betrokken geweest bij de aanstelling van Ruud Brood als nieuwe trainer van NAC. "Maar ik ken Brood nog van mijn tijd bij PSV", zegt Van den Abbeele. "Hij is de juiste man. Een fantastische zet en ik hoop dat we er samen in slagen om NAC in de eredivisie te houden."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Samenwerking Manchester City
Opvallend moment tijdens de persconferentie was dat de nieuwe technische man van NAC de samenwerking met de Engelse grootmacht Manchester City niet uitsluit.

De samenwerking verloopt dit seizoen verre van goed en er wordt meermaals geroepen dat NAC moet stoppen met die samenwerking. Van den Abbeele vond het nog te vroeg om daar diep op in te gaan, maar hij liet wel doorschemeren dat hij open staat voor die samenwerking, mede doordat City een ontzettend grote club is.

Bekijk hieronder de persconferentie nog eens terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.