Rico Verhoeven moet Michael van Gerwen teleurstellen: ‘Ik ben deze keer voor Barney’ - Omroep Brabant
Video

Rico Verhoeven moet Michael van Gerwen teleurstellen: ‘Ik ben deze keer voor Barney’

28 maart 2019 om 21:43
nl
Kickbokser Rico Verhoeven is donderdagavond aanwezig bij de Premier League. De Brabantse wereldkampioen is op uitnodiging van Raymond van Barneveld afgereisd naar Ahoy en zal dus ook voor hem juichen. “Ik moet Michael teleurstellen, maar deze keer ben ik voor Barney.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Het is voor Verhoeven de eerste keer dat hij aanwezig is bij een dartsevenement en de kickbokser kijkt zijn ogen uit. "Dit is echt weer wat anders. Echt apart om mee te maken en ik ben echt onder de indruk."

Verhoeven kan zelf voor geen meter een pijl gooien, zoals hij het zelf zegt, maar dat betekent niet dat hij niet om het spelletje geeft. "Ik vind het echt leuk. Zeker om er op zo'n avond bij te zijn, dat is echt te gek."

Bekijk hieronder het interview met Rico Verhoeven.

Wachten op privacy instellingen...

Opperbaas
Verhoeven juicht donderdagavond niet voor zijn provinciegenoot Van Gerwen. "Ik gun het Van Barneveld. Het moet zijn avond worden, maar het gaat moeilijk worden. Van Gerwen is een opperbaas en zit in een lekkere flow. Maar ik hoop dat Barney wint."

De kickbokser is ook op uitnodiging van Van Barneveld naar Ahoy afgereisd. "We pokeren vaak samen - ook met Michael trouwens - en net hadden we het er nog over dat we dat snel weer moeten doen. Dat is echt gezellig."

Overeenkomsten
De avond bevalt tot nu toe nog goed voor Verhoeven, die zichtbaar geniet van de enthousiaste Nederlandse fans in Ahoy. "De sfeer is echt te gek. Het is anders, de mensen gaan helemaal los. Dat is echt tof om te zien en je gaat er zelfs in mee."

De kickbokser ziet wel een kleine overeenkomst tussen het darten en zijn eigen geliefde sport. "Wij hebben net als de darters ook een opkomst. Je bent dan in je element. Mijn probleem is alleen dat ik geen interactie kan zoeken met het publiek. Dat zit niet in mij omdat ik gefocust ben."

Bekijk hieronder de voorspelling van Verhoeven voor het duel tussen Van Gerwen en Barney.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.