Chantal Komt Werken in de Efteling: 'Ik krijg er kippenvel van'

28 maart 2019 om 22:03
nl
Chantal Janzen loopt voor haar nieuwe RTL-programma 'Chantal Komt Werken' mee bij allerlei bedrijven. De eerste aflevering, die donderdagavond werd uitgezonden, begint ze in Brabant. Een kinderdroom komt uit: ze mag komen werken bij de Efteling.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Als ze 's ochtends vroeg met Efteling-medewerker René via de personeelsingang het park in loopt, is ze flink onder de indruk. “Ik krijg er echt een beetje kippenvel van. Straks is het hier vol met mensen, nu alleen maar werklui.”

Maar dan is het tijd om attractie 'Joris en de Draak' te inspecteren. Via een trappetje moet Chantal de hele achtbaan verkennen. En daarna ook zelf een testrit maken. Iets wat de kijkers toch wel opvallend vinden, zo melden ze op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook het feit dat een poffertje eten onder werktijd verboden is, roept reacties op. Medewerker René vertelt: "Als ze me nu zien eten, dan ben ik nat en mag ik op kantoor komen." Maar dat houdt Chantal niet tegen. Ze snelt langs de poffertjeskraam en bakt zelf poffertjes om die vervolgens met een licht gestreste René op te eten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De volgende attractie waar Chantal aan de slag gaat is Symbolica. Hier zorgt ze eerst dat de karretjes vol komen. Daarna maakt ze met medewerker Bas een ritje. "Ik geniet hier nog elke dag van", vertelt hij glunderend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Dan is het tijd voor Chantal om echt de handen uit de mouwen te steken en het Sprookjesbos schoon te maken. En dat doet ze goed, volgens Bas en René. Aan het eind van de dag concludeert ze dat het voldoening geeft om alle mensen zo blij te zien. "Maar ik heb wel verrekte pijn aan mijn voeten", lacht ze.

Voor de twee enthousiaste medewerkers heeft ze nog een toepasselijk cadeau: een mooie step om het park mee door te crossen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.