Woonboerderij grotendeels in vlammen op, zes bewoners weten op tijd naar buiten te komen

29 maart 2019 om 06:13
nl
Woonboerderij St. Wilhelmus Hoeve aan de Hoeven in Milheeze is donderdagnacht grotendeels door brand verwoest. In de woonboerderij woonden zes arbeidsmigranten. De bewoners wisten allemaal op tijd naar buiten te komen. Zij zijn door de gemeente opgevangen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De brand brak rond kwart voor twee uit. Enkele bewoners werden volgens omstanders uit voorzorg in de ambulance onderzocht. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.

'Voormalige groepsaccommodatie volledig weg'
In het pand zijn ook kantoren van het mediabedrijf 101Media gevestigd. Rick Manders, directeur van 101Media, laat weten dat de kantoren door de brand ook rook- en waterschade hebben opgelopen.

Ook was de woonboerderij voorzien van een minicamping en een groepsaccommodatie. Die zijn nu niet meer in gebruik. "De voormalige groepsaccommodatie heeft de meeste schade opgelopen. Eigenlijk is die groepsaccommodatie gewoon volledig weg", zegt Manders.

Oorzaak brand is niet bekend
Rond halfzeven liet de brandweer weten klaar te zijn met nablussen. De brandweer laat weten dat het achterste gedeelte van de woonboerderij helemaal is afgebrand. Het gedeelte aan de voorzijde is behouden gebleven.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!