Wilde achtervolging vanaf Veldhoven eindigt met waarschuwingsschoten in Antwerpen

ANTWERPEN - De politie heeft vrijdagavond op de ring van Antwerpen drie mannen aangehouden na een wilde achtervolging die begon bij Veldhoven. Bij de aanhouding heeft de Belgische politie meerdere waarschuwingsschoten gelost. Ze worden verdacht van mensensmokkel en poging tot doodslag omdat ze ook op de politie inreden.

"De bestuurder negeerde bij Veldhoven een stopteken", laat politiewoordvoerder Thomas Aling van de landelijke eenheid weten. "Daarna ging de automobilist er op hoge snelheid vandoor." Er zouden snelheden zijn gehaald tot 200 kilometer per uur.

Waarschuwingsschoten
De bestuurder reed via Tilburg, Breda en grensovergang Hazeldonk richting Antwerpen en de agenten gingen achter hem aan. Er werden in Antwerpen meerdere waarschuwingsschoten gelost. De bestuurder reed onderweg in op Nederlandse en Belgische politieauto's. Uiteindelijk kon hij in het Antwerpse district Borgerhout gestopt worden. Daar was een zogenoemde spijkerketting neergelegd.

Vervolgens maakten de bestuurder en twee andere mannen die in de auto zaten zich uit de voeten, maar agenten konden hen toch aanhouden. Bij de verdachten is een 11.500 euro aan contant geld gevonden.