Eind maart klinkt er carnavalsmuziek in Molenschot: de Kullekestocht komt er weer aan

30 maart 2019 om 14:20
nl
Molenschot wordt zondagmiddag weer even omgedoopt in Papslokkersgat. En dat heeft een reden. Tientallen individuelen en duo’s uit carnavalsoptochten in heel Brabant zullen vanaf 13.11 uur hun acts laten zien tijdens de Kullekestocht. Deze halfvastenoptocht zal ook te zien zijn op Omroep Brabant internet en tv.
Profielfoto van Nynke Cuperus
Geschreven door

Zaterdag zijn de voorbereidingen al in volle gang. Café ’t Engeltje gaat 's morgens al om tien uur open. "Wat mag het zijn? Een bakske koffie of thee?", vraagt kroegeigenaar Carlo. Vervolgens galmt er carnavalsmuziek uit de speakers. Iets wat je niet zou verwachten op een zaterdag in het laatste weekend van maart. "Ik heb er zin in man!", zegt hij.

Ondertussen stroomt wat jeugd uit het dorp het café binnen. Klaar om Carlo te komen helpen opbouwen. Maar niet voordat ze allemaal een kop thee hebben gehad. “Doe er voor haar ook zo’n appelpuntje bij!”, roept hij naar een van de jongens. Het is duidelijk. Dit is de gemoedelijkheid en saamhorigheid van Molenschot. Even later wordt de carnavalsversiering tevoorschijn getoverd.

“De kracht van Molenschot is dat mensen elkaar helpen. Als we hier zeggen dat we iets gaan doen, dan doen we dat ook en wordt het gewoon geregeld. Er is niemand die klaagt over afgesloten wegen en iedereen draagt bij aan het evenement”, zegt Yoeri Aarts van de plaatselijke carnavalsvereniging De Papslokkers.

De kerststal van buurtschap Raakeind wordt heel multifunctioneel ingezet als juryhokje tijdens de Kullekestocht. De plaatselijke hovenier komt de dranghekken opstellen en de jeugd versiert ’t Engeltje. “Je merkt dat de Kullekestocht ontzettend leeft in Molenschot en de omringende dorpen. Dit is een mooie kans om onszelf op de kaart te zetten en het wordt gewoon hartstikke gezellig”, zegt Yoeri.

De Kullekestocht wordt georganiseerd door Omroep Brabant in samenwerking met De Papslokkers.

De Kullekestocht zal vanaf 14.11 uur uitgezonden worden op Omroep Brabant online en tv.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.