Leon heeft een hart van 1500 kilo, maar of zijn vriendin daarvoor zwichtte?

30 maart 2019 om 16:59
nl
Valentijnsdag 2019. Die datum had Leon van Haaften voor ogen om zijn grote liefde Asya Goludjatnikova, die oorspronkelijk uit Estland komt, ten huwelijk te vragen. “Ik wilde Asya al langer om het ja-woord vragen, maar wilde dat ook op een bijzondere manier doen”, zegt Van Haaften.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Die bijzondere manier werd een wel héél bijzondere manier: een metalen hart van 3,5 meter en een gewicht van 1500 kilo. Van Haaften: “Na de kerstvakantie ben ik begonnen en gaandeweg is het hart steeds groter geworden. Tegen mensen die in de loods kwamen, vertelde ik dat het hart een opdracht was voor de gemeente Breda. Die wilde zogenaamd een hart in het ‘hart van de stad’.”

Valentijnsdag bleek onhaalbaar. Het moment suprême was twee dagen later. Met hulp van wat vrienden en een flinke hijskraan was de ‘enorme brok liefde’ op de favoriete plek van Leon en Asya gezet. Leon: “We wandelen graag langs de oude ijsbaan en laten in die omgeving altijd onze hond uit. Op die plek hebben we het hart geplaatst.”

Emotioneel
Voor het hart ging Leon op z’n knieën en stelde Asya dé vraag. “Ik had een fotograaf geregeld en was stikzenuwachtig. Het was een emotioneel moment. Ze was dolblij en verrast door het hart. En ze zei natuurlijk ‘ja’. Bij mij viel er een enorme last van schouders. De datum is al geprikt: 31 augustus.”

De gemeente Altena gedoogde lange tijd de enorme uiting van het prille geluk. Maar nu moet het kunstwerk weg, want er is geen vergunning aangevraagd. Leon: “Ik ga dat alsnog doen. Als ik geen vergunning krijg, dan ga ik het verkopen want het is te groot voor onze tuin.”

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.